söndag, oktober 02, 2005

Byholma, är det vida känt??

Jag har varit ute och rest med Centerpartiets kommunkrets i Älmhult. Centerpartiet i Osby var inbjudet, men det var bara 6 stycken som kom från Osby. Ifrån Älmhult var de minst 20 stycken. Man kan ju säga att jag sänkte medelåldern rejält.

Vi var och tittade i Byholma, på alla träd som ligger där, ni kommer ihåg stormen Gudrun i januari??
På Byholma flygbana har de nu VIDA samlat en massa träd, närmare bestämt 900 000 kubikmeter. Det är ganska mycket. De hade lavat det i långa travar som var 2 200 meter långa. Det var 7 travar som var så långa, sen var det 5 stycken som "bara" var 1,5-2 km långa. Travarna var 13 meter höga och träden var ifrån 3-5,6 meter långa. Träden bevattnades med 200 liter vatten i sekunden. Vattnet tar de från sjön Bolmen.

Så många träd har jag aldrig sett innan och jag kommer nog inte få göra det heller. Skönt är kanske det.

Nu har hösten kommit också, lite tråkigt faktiskt men det är ju väldigt fint där ute.. kallt tyvärr. Snart börjar älgjakten (10/10) jag ska dock inte deltaga.... hehe.

I morgon är det bara 8 månader till jag fyller 18 :D

Jag ska till Stockholm med klassen i vår, i fredags fick vi välja vilka museum vi ville gå på. Varför var det bara jag som valde Det kungliga slottet och Livrustkammaren? haha.. Skönt att man inte är som alla andra.

//Niklas

1 kommentar:

Anders Dahlberg sa...

Mm det är verkligen stort på Byholma!! Man känner sig itne så stor när man går där...