torsdag, maj 08, 2008

CUF-stämma i Jönköping!

I helgen har jag varit på stämma med Centerpartiets Ungdomsförbund. Från torsdag till söndag. Väldigt trevligt att komma till Jönköping faktiskt, har knappt varit där innan.

På onsdagskvällen träffade jag Fredrik, han bor ju i granna Taberg strax söder om Jönköping =)

Under stämman hade vi de vanliga stämmaförhandlingarna där vi diskuterade det sakpolitiska programmet och ändrade lite smått. Numera tycker CUF att alla ska få betyg från den sjätte årskursen och skriftligt omdöme från ettan. Utmärkt ju. CUF vill också ha en individuell föräldraförsäkring där vårdnadshavarna är tvungna att dela på föräldraledigheten. Det gillar inte jag, låt varje människa få bestämma själv anser jag.

CUF är självklart fortfarande för monarkin, trots att Förbundsstyrelsen är emot. Efter en halvtimmes debatt så röstade stämman kraftigt för monarkin. Jag hade köpt 89 vykort på kungafamiljen och alla ombud fick ett varsitt. Helt underbart ju. När stämman hade bifallit att vi skulle vara för monarkin var jag uppe i talarstolen och uppmanade alla att ställa sig upp, hålla högerhanden på hjärtat och kyngafamiljsvykortet i andra handen och tillsammans sjunga Kungssången. Så blev det också, dock lämnade några republikaner lokalen :D haha

Vi gick också i ett demonstrationståg på första maj, som verkligen uppmärksammades i media. Vänstermänniskor var inte alls glada för det.

Stämmofesten var den bästa hittills och den hölls på en stor grekisk restaurang vid Sofiakyrkan vid namn Pallas Atena. God mat och bra underhållning.

Gud vad kyrkor det finns i Jönköping; Svenska kyrkan, Missionskyrkan, Pingstkyrkan(såklart!), Allianskyrkan, Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga med mer med mera. Kul :P

4 kommentarer:

Stefan Lundkvist sa...

Näru, det är inte alls utmärkt med betyg från ettan och vi vill ju inte alls ha individuell föräldraförsäkring utan något typiskt centerpartistiskt lagom. Men kungssången var inte illa =)

Pira Hedberg sa...

Det glädjer mig att republikanerna lämnade lokalen när vissa av er skrek ur er antidemokratins hyllningssång.

Anonym sa...

Heja Niklas!!! Sjung med hela hjärtat. Det kommer du långt med!!!

Anonym sa...

Det är ju glädjande att CUF fortfarande står för något bra... och ja, jag menar monarkin så klart! Mycket bra initiativ Niklas att dela ut vykort och yrka på att hela stämman skulle stämma in i den vackra kungssången.