tisdag, oktober 13, 2009

Kyrkovalet, jag fick 663 kryss!

Osby kyrka i gryningen, bild från Osby-Visseltofta församling.

Nu är alla röster färdigräknade i Lunds stift och jag glädjer mig åt ett fantastiskt val, både för Centerpartiet och för mig själv såklart!


I Osby-Visseltofta församling ökade Centerpartiet från 5 till 6 mandat, 20,6% till 25,4 %. Centerpartiet fick 171 röster, och av dem hade 60 stycken kryssat för mig, det vill säga att 35,1 % av Centerpartiets röster var på mig. Jag blev även den mest kryssade i hela församlingen och jag kryssade mig såklart in i kyrkofullmäktige. Kul!


Även till stiftsfullmäktige gick det bra, dock så tappade Centerpartiet ett mandat, från 3 till 2. Det var synd. Men desto roligare är att jag kryssade mig upp från en 8e plats till en 4e plats på listan med 198 kryss, 6,2 % av rösterna. Tyvärr innebär det här att jag inte fick nån ersättarplats för Centerpartiet fick bara en sån. Men jag är ju förste man efter ersättaren.


Även till kyrkomötet tappade Centerpartiet ett mandat, men jag klarade mig bra. Jag fick 405 röster, vilket motsvarar 3,5% av rösterna. Det innebar ju inte att jag kryssade mig förbi någon, men ingen kryssade sig förbi mig heller. Jag blev det femte mest kryssade på Centerpartiets lista, och jag var inte mer än 93 röster från nr 3. Till kyrkomötet blir jag andre ersättare för Centerpartiet i Lunds stift! Fantastiskt kul.


Sammanfattningsvis innebär det här att jag fick 663 kryss, så himla roligt. Det här gör mig glad!

1 kommentar:

Bloggerika sa...

Grattis.