tisdag, augusti 03, 2010

Gräsljunga gård!

Riksdagskandidater Bengt Marntell, Christian Nilsson, Ulla Ekdahl, Ann Hörnebrandt Sturesson, Niklas Larsson, Per-Ingvar Johnsson, Liss Böcker samt Mikael och Annika Pettersson.

I torsdags var Centerpartiets riksdagskandidater i Norra och Östra Skånes valkrets på studiebesök på Gräsljunga gård strax utanför Visseltofta. Gården ägs av Annika och Mikael Pettersson och den drivs ekologisik enligt KRAV förutom äggproduktionen som är konventionell.
De har 2 800 frigående höns som värper 50 ton ägg om året. Äggen packas dessutom i eget äggpackeri, ett av Sveriges minsta, och säljs i affärer i närområdet.
På gården finns dessutom en gårdsbutik som säljer ägg, kokhöns, lamm, lammskinn med mera. På somrarna finns det ekologiska jordgubbar till självplockning, som är mycket eftertraktat. Det var ett väldigt intressant besök och roligt att se produktionen av vår mest närproducerade mat i Osby kommun. Centerpartiet i Osby kommun driver frågan om närproducerat och arbetar för att barn, ungdomar och gamla ska bli serverade närproducerad mat i kommunens verksamheter.

Hemsida: www.grasljunga.com

Inga kommentarer: