söndag, januari 22, 2006

Dumma snöstorm!

Ahhh, vad dumt. Jag skulle ha åkt till Köpenhamn i lördags, det var ju dop där. Den lille prinsen skulle ju döpas, det blev en Christian. Det var ju tur det, något annat hade jag knappt accepterat :P Inte det danska hovet heller.

Men tänk om jag hade varit där, jag vet var kyrkan ligger, jag vet hur man går dit. Jag hade kanske fått se mina första livs levande kungligheter. De är så fina i tidningen idag. Mette-Marit, Märtha-Louise och vår vackra Kronprinsessa Victoria. De är så fina allihop. Alexandra var också där, väldigt fin hon med.

Jag är arg på vädret. Men jag har nya mål.

Kungens 60-årsdag
Victorias bröllop
Silvias begravning

Men jag måste se Silvia levande någon gång. Solliden 14 juli, jag måste dit.

Jag är rojalist.

söndag, januari 15, 2006

Snart årsmöte

Nu har jag gått nästan en vecka i skolan. Skolan är bra tycker jag. Ekbackeskolan i Osby är en jättebra skola med lite elever. Det är skönt, man får en närhet till alla. Man kan prata med rektorn på rasten eller i matsalen. Jag sa till henne att alla tvåor borde läsa samhällskunskap A innan det är val, då har ju alla en chans att få lite insikt i vad man ska rösta på. Det var en bra idé tyckte hon.

Nu har vår granne här hemma läst klart till polis. Vad bra! Jag skickade ett grattiskort till henne, det behövs verkligen fler poliser, så jag uppmuntrade henne lite. Men annars har/hade vi många trevliga poliser i Osby. En av dem brukar till och med springa här förbi ibland. Jag öppnar alltid dörren och skriker hej när jag ser henne springa förbi. Jag bor ju på landet så det är fullt möjligt utan att störa några grannar.
Snart får pappas kossor kalvar. De är söta, men jag brukar inte se dem förrän i maj när de kommer ut i hagen. Då har de ju växt till sig lite med.
Jag borde motionera mer tänker jag, därför har jag köpt en stegräknare. Minst 5 000 steg per dag, helst över 8 000 vore bra.

Snart har vi årsmöte med CUF i Osby, det känns bra och skönt! Att det blir av, samtidigt som partisterna har årsmöte har vi lagt det. Jag håller på att förbättra min hemsida. Den blir fin tycker jag, jag ska göra en hemsida åt Osby Centerpartiavdelning också.
Nu går det fort innan valet, det kommer bli så kul. Medlemsomröstning här nu!

fredag, januari 06, 2006

Min första kongress!

Igår var jag och Henrik i Göteborg. Vi hoppade av med pendeltåget vid Lisebergsstationen för att jag skulle få åka spårvagn! När vi skulle ta spårvagnen såg vi Svenska Mässan och hundutställningen... Vänsterpartiet har sin kongress där också, vi gick in. Men vi tittade bara lite och bestämde oss för att shoppa loss lite på Nordstan först. Men när vi skulle hem, då gick vi in på kongressen. Vi fick till och med små åhörarkort med Vänsterpartiets logga på. Vi såg diverse vänsterkändisar till exempel: Alice Åström, Ulla Hoffman, Ingrid Burman, Ali Esbati, Jonas Sjöstedt och dessutom Maria Abrahamsson från SvD.
Det var ganska trevligt faktiskt och idag har vi tittat lite från SVT24.

Jag köpte tre billiga t-shirts igår på rea också! En röd, en brun och en grön!

Ikväll såg vi TV4:s nya satsning Let's Dance. Arja Saijonmaa var ju urgrym! Så bra och snygg för att vara 61 år. Jag ska rösta på henne, precis som i Melodifestivalen.

söndag, januari 01, 2006

Vilka trevliga helger!

Nu är både julen och nyår förbi. Det är nytt år. Valår. Rolig datum idag med, 060101, tänk på alla 5-åringar.. de måste ha lätt att lära sig sina personnummer. Tänk att ha ett personnummer som är helt binärt, typ 010101-0101.. Roligt värre. Det finns 10 olika sorters människor; de som kan binära tal och de som inte kan.

-När firar alla bi jul?
-När julen är förbi!

Kulkul.

Gott Nytt Valår