onsdag, oktober 01, 2008

Italienska rivieran och Alassio!

Gud vad fint det är på rivieran. Jag gillade verkligen det. Jag och Ida har varit på bussresa igen, och vi hade jätteroligt trots att de allra flesta hade fyllt 60 år.

Den här gången besökte vi Italienska rivieran. Vi bodde i Alassio, en liten fin semesterort mellan Genua, som ligger i nordvästra Italien, och franska gränsen. Men det var inte mycket vi hann sola. Vi var på utflykter nästan varje dag.

Först på måndagen var vi i Monaco och tittade på all lyx och flärd. Självklart var jag och Ida inne och rännde bland roulette-borden på casinot också. Det var så fint där inne. Hela Monaco är fantastisk. Monacos kungligheter gillar jag också ;)

På tisdagen besökte vi en marknad i San Remo. Både Taube och Nobel brukade tillbringa sina somrar i den byn. På eftermiddagen var vi på vinprovning i Imperia. Där drack vi rejäla mängder vin, då vi drack halva glas för varje nytt vin :) Tack för det Sylva.

Onsdagen bjöd på en utflykt till Provence i Frankrike. Först var vi i parfymstaden Grasse, där 60% av alla parfymdofter tillverkas. Verkligen kul att få se det.

På eftermiddagen åkte vi till Saint Paul de Vence som är en liten by som ligger långt upp i bergen.. Vilka slingriga vägar vi åkte på vägen upp, men det var det värt.

Sista utflyktsdagen som var torsdagen så besökte vi Portofino som är Italiens mest exklusiva semesterort, lyxmodehusens affärer radades upp i den lilla byn. Jag och Ida lyckades även ta ett dopp i hamnen där ;)

På resan träffade vi många trevliga människor, men de som satte djupast spår var helt klart systrarna Johansson som nu hade gift till sig andra namn. Fyra systrar som var 83, 72, 72 och 64 år gamla. Vilka människor alltså. Två av dem var trillingar, en av trillingarna var hemma. Vi umgicks med dem hela veckan ;) Träffade även ett trevligt par från Göteborg som nog var yngst på bussen efter oss, och de var ändå 57 och 52 år gamla ;)

Inga kommentarer: