söndag, juni 05, 2005

Bokutmaning

Jag, Niklas har blivit bokutmanad av både Erik och Cecilia Hultgren. Jag läser inte särskilt många böcker och om jag väl läser någon så är det faktaböcker. Helst om Eurovision Song Contest och kungafamiljen.

Antal böcker jag äger?

Jag äger runt 70 böcker om kungafamiljen, jag har faktiskt räknat. Det är inte bara svenska kungafamiljen, utan lite andra monarker också. Sen Har jag lite faktaböcker med, typ "När var hur" och "Faktakalendern". Så man kan säga att jag äger typ 80 böcker.

Senaste boken jag köpte?

Det var nog några böcker om kungligheter på en loppmarknad i Osby, det var "Prinsessornas kokbok" och någon om prins Bertil. Prinsessorna var Margaretha, Ingrid och Astrid... tror jag. Jag köpte en bok med sångtexter från ESC för ett tag sedan också. Mest engelsk schlager från gamla tider.

Senaste boken jag läste?

Jag läser aldrig en hel bok, jag köper dem för att jag ska ha dem. Det är lite knäppt, jag vet. Men jag hade läxa i skolan på att läsa "Kung Oidipus" och det gjorde jag.

Fem böcker som betyder mycket för mig:

Eurovision Song Contest 50 år.
Den är så bra, här har jag lärt mig allt. Den är så viktig så den flyttar faktiskt mellan mamma och pappa när jag skiftar vecka :)

Drottning Silvia
Det är en väldigt fin bok med många fina bilder i närbild. Ny är den med. Jag köpte den på bokrean förra året för 99 kronor, nu kostar den bara 48 kronor, KÖP den :)

Schlagerbög!
Det är faktiskt en mycket rolig bok som handlar om schlager helt enkelt, men ändå om författaren. Det gäller att man kan sin schlager om man ska läsa den. Jag har dock inte läst ut den ännu, jag brukar ju inte göra det.

Melodifestivalen genom tiderna
Det är en skitbra bok den med. Handlar inte bara om ESC utan om Melodifestivalen också. Tyvärr äger jag inte den här boken och den är slutsåld överallt och den trycks inte upp mer :( Men det kommer nog en uppdatering snart. Boken är ju från 1999.

Nu kommer jag inte på fler böcker, jag läser ju inte dem jag köper. Jag tycker att bokläsande är bevis på att man har tråkigt, men det tycker jag nog för att jag tycker att det är tråkigt att läsa böcker.

5 bloggare jag vill se svara på dessa frågor:

Ellinor Persson, Anna Öhman, Jonathan Lindborg och sen kommer jag typ inte på fler...

Så här har ni mina svar :)

Niklas

1 kommentar:

OggeOJ sa...

Hej. Kolla http://oggeoj.blogspot.com