tisdag, november 21, 2006

Det värsta dygnet i mitt politiska liv

Igår var det som sagt nomineringsstämma med Centerpartiet i Osby kommun. Jag var ju glad i hågen för att jag var nominerad av en enig styrelse och av en enig fullmäktigegrupp till att bli ordinarie ledamot i Utbildningsnämnden. En utåt enig styrelse var det i alla fall. Laila som sitter där nu har blivit nominerad till ersättare för mig. Jag fick ju ändå 50 fler kryss än vad hon fick.

När jag väl kommer dit ser jag att det sitter en massa äldre centerkvinnor från Lönsboda där. 65+ på allihopa, jag har ju sett dem när jag bjöd dem på kafferep i somras, men annars är de aldirg med. De har väl inte varit aktiva sen 70-talet.

Allt går bra med nomineringarna och accepteras tills vi kommer till utbildningsnämnden. Då föreslår en av centerkvinnorna från Lönsboda att Laila ska vara ordinarie. Till saken hör att Laila har sagt att hon nöjer sig med att vara ordinarie i kommunstyrelsen och ersättare i utbildningsnämnden. Vi får votera om vem som sska bli ordinarie och Laila vinner mycket oväntat med 11-10. Efter det här blev hela stämningen mycket tryckt, då både jag, kommunalrådet, kommunkretsens ordförande mm blev mycket chockade över det här. Det märktes väldigt väl vilka som tyckte vad.
Efter nomineringarna var klara kom de fram till mig och sa att det kan vi lösa i kommunfullmäktige, det räcker med att jag går fram och föreslår mig själv som ordninarie istället för 60-åriga Laila. Jag och Laila har för övrigt en mycket bra relation och det hoppas jag att vi kommer ha härefter också. Det är en oerhörd fräckhet att sitta när kommunkretsens styrelse har möte om det här och säga att hon nöjer sig med ersättare och sen på nomineringsstämman inte avsäga sig den platsen.

Laila sa också till mig att hon inte visste om att de fem skulle komma från Lönsboda, men enligt andra som jag har pratat med idag så hade hon själv kallat dit dem och andra från Lönsboda. Vilket fult spel hon kör. Men så är det.

Jag tyckte ju givetsvis att det här var väldigt tråkigt och hade problem med att sova i natt, känns ju nervöst att gå och vänta till den 18e december, då det avgörs i kommunfullmäktige. Jag hade tänkt skicka ut brev till alla i kommunfullmäktige med uppmaningen att de skulle rösta på mig. Jag fick ju trots allt tredje mest kryss i kommunen och flest av alla borgerliga. Jag är den enda som går i skolan i Osby kommun, och det skulle ju vara en väldig fördel att ha med i utbildningsnämnden.

Jag fick ett så sött sms av Ulla S från Visseltofta som röstade på mig på stämman igår, där hon skrev att hon tyckte att det var hemskt av lönsboniterna att stänga ute de unga på det här viset och att bara föra in de gamle. Hon hade också haft svårt för att sova och precis som jag avrit ledsen.

Men idag vid kvart över fyra ringde Laila och sa i ett mycket kort samtal att jag fick den ordinarie platsen. Hon sa att hon hade pratat med de centerkvinnorna från Lönsboda. Och hon har väl insett att det här var det enda sättet att inte bli ovän med mig, kommunalrådet med flera.

Gud vad jag blev glad av det här, men nu har jag i alla fall lärt mig att jag inte kan lita på någon inom politiken, och att det här inte är klart förrän klubban är slagen i kommunfullmäktige.

3 kommentarer:

Snoff sa...

Usch och fy!! Men du är bäst, glöm inte det! Och de kommer rösta om att DU ska ha posten! Kram Sofie

Ständig Kärlek sa...

Det gjorde dom juh!!! =D Glad för din skull vännen!

Anonym sa...

gud så hemskt! se tilla att ta posten nu ;)