måndag, januari 29, 2007

1 år sedan!

Imorgon är det ett år sedan jag inledde en närmare vänskapsrelation med min kära kompis Ida. Ida var här förra året den 29e januari och tittade på en repris av Desperate Housewives. Världens bästa program med världens bästa Ida. I fredags var jag och Ida och åt middag och vi tittade på bio i Kristianstad, för att fira vår ettårsdag. Trevligt.

Ida har blivit som en syster för mig, en storasyster som jag kan göra allt med som man gör med sina syskon. Vi bråkar alltid, men vi blir nästan aldrig ovänner. Och vi har alltid roligt i varandras sällskap, det är nog för att vi är så lika till sättet. Pratglada och högljudda. Jag och Ida träffas varje dag, ibland bara för att vi ska träffas och ibland för att vi ska hitta på något. Vi hade en jätterolig sommar ihop, både själva och tillsammans med andra kompisar. Det händer alltid något när Ida är med. I augusti ska jag och Ida åka på semester. Till Österrike, på vin- och slottsresa. Säkert bara med en massa pensionärer, men vi klarar oss nog med dem också. Vi jobbar ju båda två med vård av äldre. Det ska bli fantastiskt roligt och vi kommer nog bråka en massa men de stunder som vi har roligt ihop kommer att överträffa allt annat.

Genom Ida har jag också träffat en massa nya roliga kompisar. Helt fantastiska människor.

Hela Ida är en fantastisk person, och Ida är som en storasyster för mig.

måndag, januari 22, 2007

Normalt liv igen ^^

Nu har skolan börjat och jag har börjat få lite rutiner över mina sovtider nu. Skönt att ha nåt att göra så man inte ligger och sover hela dagarna. I skolan har vi mest fysik, svenska och franska. Eller egentligen har jag bara de ämnena. Fysiken är ju inte rolig iaf..

Nu har det börjat snöa också, inte alls bra tycker jag. Fy för snö, jag kan ju knappt köra bil i snön. Vi har fått en mysig te- och kaffehandel här i Osby, Tetrollet heter den. Det är också ett litet fik. Jag har varit där och fikat några gånger med några kompisar. Det bästa av allt är att tjejen som äger affären säljer rättvisemärkt kaffe, te, choklad med mera. Det är sånt som kan göra skillnad för människor i andra mindre rika delar av världen. Även det lilla gör skillnad och det är viktigt att vi tänker på vad vi som konsumenter köper för produkter.

Mitt te är odlad av en bonde på Sri Lanka, som får bra betalt för sitt te. Det gör mitt te mycket godare!

onsdag, januari 10, 2007

Nervös :)

I måndagskväll kunde jag inte somna, antagligen mest på grund av att jag har vänt på dygnet nu på lovet. Men jag kände också en smula nervositet, inte för att skolan började i tisdags, utan för att jag skulle på mitt första sammanträde med utbildningsnämnden. Jag är dessutom ensam centerpartist bland de ordinarie. Men det gick ju hur bra som helst. Jag blev invald i utbildningsnämndens arbetsutskott, UNAU. Jätteroligt.

I utbildningsnämnden sitter:

1. Louice Christensson, ordf (m)
2. Ingmar Bernthsson 2:e vice ordf (s)
3. Niklas Larsson (c)
4. Monica Svensson (s)
5. Anna Isberg 1:e vice ordf (gpks)
6. Mikael Svensson (s) fd (v)
7. Roland Anvegård (kd)
8. Rose-Marie Riling (s)
9. Gun Christensson (gpks) eg c-mandat
10. Marika Bjerstedt Hansen (s)
11. Maria Svensson (m)

Vi är några som är födda efter 70-talet iaf, både jag och Maria är 80-talister.

Och i arbetsutskottet sitter:
1. Louice Christensson (m)
2. Ingmar Bernthsson (s)
3. Niklas Larsson (c)
4. Monica Svensson (s)
5. Anna Isberg (gpks)

Den här mandatperioden blir nog en alldeles utmärkt period =)

Jag blev också invald i tillsynskommittén av kommunens skolskjutsverksamhet tillsammans med en annan centerpartist, och i intagningsnämnden för gymnasieskolan tillsammans med Louice, fru ordförande.

lördag, januari 06, 2007

Granada!

Igår var jag på Granada (Osby kommuns enda stora uteställe, som ligger i Lönsboda) igen. Jag var där på Juldagen också. Mycket trevligt ställe det där. Alla känner alla typ, eller alla känner apan. Roligt. Alla åldrar är där också, det är ju dansbandsmusik där nere med orkester. Där kan man ju dra en kasedans emellanåt! Där uppe på discot är det så mycket folk så man knappt kan röra sig. Jag hittade en 500-kronorssedel på golvet. Det var säkert en lönsbonit som hade slängt den där, de gillar ju inte Karl XI, han brände ju ner hela Lönsboda nån gång på 1670-talet tror jag. Och då tillhörde vi ju Sverige, inte bra att döda sitt eget folk. Fy honom!

Redan på tisdag ska jag på utbildningsnämnden har jag fått reda på nu. Ska ha förmöte med Alliansen/GpKs också. Ska bli oerhört roligt tycker jag.

onsdag, januari 03, 2007

Nytt år!

Nu har 2007 börjat, väldigt spännande tycker jag! Jag har börjat skriva dagbok för varje dag i tio år framöver, det är min målsättning i alla fall. Vi får väl se hur det går.

Imorgon börjar den nya kommunstyrelsen sitt arbete och den nya utbildningsnämnden börjar den 23 januari. Det ska bli allra mest spännande :D